My Items

Ampère in de Pers

Ampère laat kinderen kennis maken met waterstof-29 juni 2019

Ampère laat kinderen kennis maken met waterstof-29 juni 2019

Zaterdag 29 juni 2019 nemen heel wat gemeenten in Vlaanderen deel aan Roefel, een project dat kinderen de kans biedt om achter de schermen te kijken en mee te werken in bedrijven en openbare diensten. Tijdens de Roefeldag in Hamme zorgt Ampère voor een bijzondere attractie. De lokale burgercoöperatie onder leiding van André Wauters wil waterstof aanwenden in de transportsector en autonome energienetwerken. “Ampère is de motor naar een lokale CO2-neutrale samenleving”, zegt Wauters, die met de vereniging Velt al vele jaren ecologische leef- en teeltwijzen promoot en zelf uitvoert. “We willen samen met plaatselijke bedrijven nadenken over de mogelijkheden van autonome energienetwerken, opslagmogelijkheden, transport op waterstof en veel meer. We ontvangen de Roefelkinderen graag op het terrein van Garage Antoreti op het industrieterrein Zwaarveld 40. Ook ouders en andere belangstellenden zijn welkom om kennis te maken met onze lokale burgercoöperatie. Om het gezellig te houden, serveren we graag een lekker biertje of een frisdrankje.” (jvdv)

TV Oost - 11 maart 2021

TV Oost - 11 maart 2021

Burgerenergiecooperatie Ampère zoekt wegen om ons energieverbruik lokaal, hernieuwbaar en fossielvrij te houden. André Wauters, medeoprichter van Ampère vindt het belangrijk dat dit een project van ons allemaal wordt.

Samenwerking met en lid van Bond Beter Leefmilieu- 15 februari 2021

Samenwerking met en lid van Bond Beter Leefmilieu- 15 februari 2021

Zon en wind toegankelijk maken voor iedereen is het doel van de burgercoöperatie Ampère. Voorzitter André Wauters zet zich maximaal in op het opwekken van meer hernieuwbare energie. Bond Beter Leefmilieu schotelt deze nieuwe lidvereniging enkele vragen voor om zichzelf voor te stellen. Lees meer...