do 27 mei | Online

Documentaire 'We the Power' en burgerenergie.be

In april 2021 lanceerde Patagonia We the Power, een campagne en documentaire over burgerinitiatieven voor hernieuwbare energie in Europa. Op 27 mei wordt de campagne, samen met de nieuwe website burgerenergie.be, voorgesteld aan het publiek in samenwerking met REScoop Vlaanderen
Tickets zijn niet te koop
 Documentaire 'We the Power' en burgerenergie.be

Tijd en locatie

27 mei 20:00 – 21:05
Online

Over het evenement

In april 2021 lanceerde Patagonia We the Power, een campagne en documentaire over burgerinitiatieven voor hernieuwbare energie in Europa. Op 27 mei wordt de campagne, samen met de nieuwe website burgerenergie.be, voorgesteld aan het publiek in samenwerking met REScoop Vlaanderen (de koepelfederatie van burgercoöperaties voor hernieuwbare energie).

Ben je zelf al coöperant en dus trotse mede-eigenaar en gebruiker van burgerenergie? Nodig dan zeker je familie, vrienden en buren uit!

Sprekers:

  • Dirk Vansintjan, voorzitter van de federatie van burgerinitiatieven voor hernieuwbare energie REScoop.eu, mede-oprichter van Ecopower, sinds 2019 officieel Europese energierebel én een van de sterren in 'We the Power'.
  • Tine de Moor, hoogleraar sociale en economische geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, specialist inzake commons, collectief ondernemen en burgerwetenschap én zelf energiecoöperant natuurlijk
  • Elise Steyaert, mede-oprichter en een van de drijvende krachten achter de Mechelse burgerbeweging Klimaan.
  • Tinne Van der Straeten, federaal minister van Energie, sluit de avond af met een slotwoord
  • Moderator van dienst is regisseur en klimaatactivist Nic Balthazar

Deel dit evenement