Beknopte terugblik op de voordracht door Pieter Boussemaere op
27 februari 2024 in Zaal Durmedroom te Hamme

Over de klimaatproblematiek kan je dagelijks talrijke artikels en bijdragen in de media lezen. Maar soms zie je de bomen door het bos niet meer. Welke acties dragen werkelijk iets bij aan de klimaatoplossing?

Pieter Boussemaere vertelt het ons heel bevattelijk in een boeiende lezing – in minder dan een uur! Dat is pas een goede tijdsinvestering voor iedereen die begaan is met het klimaat en het milieu. Daarom besliste Ampère CV om deze voordracht gratis open te stellen voor iedereen: uiteraard de coöperanten, maar ook voor wie (nog) geen coöperant is. Dit kon mee gerealiseerd worden door de samenwerking met de Adviesraad milieu, landbouw en dierenwelzijn (MILADI) van de Gemeente Hamme, waarvoor dank.

Een kort verslagje
Boeiend, helder, leerrijk… en met een toetsje humor gebracht. En… in een goed uurtje,zowaar! Pieter Boussemaere gaf gisterenavond een geslaagde voordracht rond de klimaatproblematiek… en hoe die op te lossen! De meer dan 80 aanwezigen waren tevreden.

Kon je er niet bij zijn? Bekijk dan het filmpje van de spreker op VRTNWS, waarin hij het nog straffer doet: in nauwelijks 3 minuten krijg je de essentie van de klimaatopwarming mee: https://www.vrt.be/…/waar-komt-de-klimaatopwarming…/…

Over de spreker, Pieter Boussemaere: lees verder onder de foto

Over de spreker

Pieter Boussemaere is auteur en docent klimaat & wereldgeschiedenis aan de Vives Hogeschool in Brugge & Kortrijk.

Hij is al jaren een veelgevraagd spreker en fungeert geregeld als adviseur (o.m. voor Europese Commissie & Vlaamse Overheid omtrent klimaateducatie).

In 2018 verscheen zijn recentste boek Tien klimaatacties die werken (Standaard Uitgeverij, 2018), dat eind 2021 een grondige update kreeg. Dit boek kende ondertussen al een 7de druk! Daarin vertrekt hij van de naakte feiten. Vrij van ideologisch of politiek getouwtrek biedt hij tien individuele acties die wetenschappelijk onderbouwd zijn en echt werken.


Samen maken we er wat van!